Al onze Rots en Water opleidingen worden verzorgd vanuit en vinden plaats onder auspiciën van het Rots en Water Instituut Nederland. Daarmee bent u gegarandeerd van een officieel deelnemerscertificaat. Minskenwurk en het Rots en Water Instituut zijn daarmee duurzame samenwerkingspartners in Nederland.

Tweedaagse training Rots - Water Basisschool

Tweedaagse training Rots & Water Basisschool

Leerlijn voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen in groep 1 t/m 6 van de Basisschool. Deze training en bijbehorend, gelijknamig boek is goud waard in handen van een schoolteam dat zich werkelijk bekommert om de sociaal-emotionele ontwikkeling van alle leerlingen en het voorkomen en aanpakken van pestgedrag.

Pestgedrag wordt voorkomen en in de kiem meteen aangepakt: Al spelenderwijs leren kinderen in groep 1 t/m 6 van de Basisschool met elkaar samen te spelen en samen te werken. Juist door de ontwikkeling van positieve, sociale competenties wordt een belangrijke basis gelegd en voor een positief leer- en speel klimaat hetgeen een zeer belangrijke, preventieve werking heeft op het ontstaan van pestgedrag.

Eindelijk is het mogelijk om op een eenvoudige, plezierige en speelse wijze kinderen te leiden en te begeleiden in de ontwikkeling van belangrijke sociale- en communicatievaardigheden. Het boek ‘Rots en Water Basisschool' bevat 204 oefeningen en spelen die allen in eenvoudig uitgeschreven lessen, 10 per groep, zijn omgezet zodat die begrijpelijk en bruikbaar worden voor de groepsleerkracht. Het boek wordt echter alleen bij deelname aan de tweedaagse training Rots & Water Basisschool verstrekt. De Rots en Water 3-daagse basistraining is bedoeld voor leerlingen vanaf groep 7 en sluit daardoor naadloos aan op de Basisschool training. De trainingen zijn samen ideaal voor een gestructureerde, schoolbrede inzet van het Rots en Water programma op de basisschool.

Elke les bestaat uit een duidelijk lesdoel, lesorganisatie, leerpunten en reflectiemomenten, en wordt ondersteund door mooie kleurenfoto’s. De praktijk leert dat groepsleerkrachten, door werkdruk en de grote variëteit aan verschillende onderwijsthema’s waar zij dagelijks mee te maken hebben, eenvoudigweg de tijd ontbreekt om zelf lessen samen te stellen en vorm te geven. Vandaar het boek Rots & Water Basisschool en de daaraan gekoppelde gelijknamige tweedaagse training.

Voor elke leeftijdsgroep binnen de basisschool wordt een schets gegeven van de psychologische- en de sociaal-emotionele ontwikkeling en de daarmee samenhangende ontwikkelingstaken. Deze worden vervolgens gekoppeld aan specifieke Rots en Water oefeniningen, spelen en begrippen voor leerlingen in groep 1 t/m 6 van de basisschool.

Tijdens de tweedaagse training komen bovengenoemde aspecten via theoriesessies aan de orde waarna via praktische oefening de verschillende thema’s en oefeningen aan bod zullen komen. Verder zullen er adviezen worden gegeven die zullen leiden tot een succesvolle schoolbrede implementatie van het Rots & Water programma. Daarnaast praktische, zeer welkome trainingsadviezen die groepsleerkrachten het vertrouwen geven Rots & Water op gedegen en plezierige manier te kunnen doceren, en zo een belangrijke bijdrage leveren aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van elk kind.

De tweedaagse training bestaat uit 16 contacturen met een daarbij komende geschatte studielast van 20 uur (minimaal 8 uur).
Doelgroep: Groepsleerkrachten en anderen werkzaam in het Basisonderwijs. Tevens geschikt voor andere professionals die werken met kinderen in de hierboven beschreven leeftijdsgroep, zoals bijvoorbeeld hulpverleners.

Plaats
Leek - provincie Groningen

Trainer
Klaas van der Veen

LET OP [!]

De Tweedaagse Basisschool-training is een specialisatietraining. Advies is daarom om eerst de driedaagse Rots en Waterbasistraining te volgen voor het verkrijgen van een volledig inzicht in, en begrip van het Rots en Waterprogramma alvorens aan een van de tweedaagse specialisaties deel te nemen.

Alleen via het volgen van de driedaagse Rots en Water-basistraining verkrijgt men de accreditatie Rots en Watertrainer.

Brochure Rots en Water Basisschool

Deze training kan ook als in-company training worden ingekocht waarbij het gehele team kan worden getraind. Een in-company training levert een school financieel voordeel op.

Voor meer info mail naar klaas@traininginweerbaarheid.nl of bel 06 430 984 92

Download folders en flyers

eendaagse-introductietraining_rots-en-water.docx
Grootte: 13.27 KB
tweedaagse-training_rots-en-water_basisschool.docx
Grootte: 14.99 KB
driedaagse-opleiding_rots-en-water.docx
Grootte: 15.16 KB
flyer_rw_bbs_okt_2018.pdf
Grootte: 6.34 MB
flyer_trauma_okt_2017.pdf
Grootte: 471.73 KB
brochure_rw_2017.pdf
Grootte: 940.04 KB