Al onze Rots en Water opleidingen worden verzorgd vanuit en vinden plaats onder auspiciën van het Rots en Water Instituut Nederland. Daarmee bent u gegarandeerd van een officieel deelnemerscertificaat. Minskenwurk en Het Rots en Water Instituut zijn daarmee duurzame samenwerkingspartners in Nederland.

Expertise-dag ‘Bewegen, gedrag en Leren’

Evenement:
Expertise-dag ‘Bewegen, gedrag en Leren’ 
Datum:
23 maart 
Locatie:
Leek 
Plaats:
Rodenburghal 
 
Informatie:

Expertise-dag ‘Bewegen, gedrag en Leren’

Klik hier voor de folder

(Combinatie met opfrisdag is mogelijk)

Bewegen op school kan naast de gymles een belangrijke rol spelen. Er zijn veel onderzoeken gedaan en publicaties geschreven over de rol van beweging bij het leren. Bewegen tijdens het leren vergroot niet alleen het plezier in leren, maar uit onderzoek blijkt dat je makkelijker leert, beter en langer onthoudt als je beweegt tijdens het leren. Beweging betrekken bij het leren kan zorgen voor een meer uitdagende leeromgeving en dit zorgt weer voor een hogere betrokkenheid én een optimaal leerresultaat. Bovendien is het aspect van ‘samen’ bij de activiteiten vaak duidelijk aanwezig. Dit komt de sfeer in school ten goede. Genoeg redenen om in beweging te komen!

Instructiemomenten in de klas geschieden vooral zittend. Zo logisch als het ons lijkt, zo onlogisch is het voor een (kinder-)lichaam. Het is niet gemaakt is om zoveel stil te zitten. Dit leidt dan ook vaak tot veelvuldig waarschuwen en vragen om concentratie. Vooral voor jongens is langdurig stilzitten extra moeilijk. Door een hoog gehalte testosteron hebben zij, nog meer dan meisjes, behoefte aan regelmatig bewegen. De vraag is dus, of je met klassikale, vooral verbale instructie tegemoet komt aan de leerbehoefte van het kind.

De 'Expertisedagen Bewegen Leren en Gedrag' staan open voor iedereen die nieuwsgierig is naar de invloed van bewegen op leren en gedrag vanuit het perspectief van Neuro motorische ontwikkeling door INPP, Motorisch Remedial Teaching (MRT), Rots en Water en de dynamische schooldag; 'alles in beweging'.

 
Toekomstige evenementen
23 maart
Expertise-dag ‘Bewegen, gedrag en Leren’
24 maart
Opfrisdag Rots en Water
17 t/m 19 mei
Driedaagse opleiding Rots en Water – Basistraining
26-27 mei
Rots en Water specialisatie Basisschool (t/m groep 6)
7 - 8 oktober
Rots en Water specialisatie Psychosociaal Trauma